16 Haziran 2010 Çarşamba

IŞIK ÜNİVERSİTESİ / YAKLAŞAN 3 ÖNEMLİ ETKİNLİK





Ulusal ve uluslararası düzeyde kendini kanıtlamış öğretim elemanı kadrosu ve bu kadronun önderliğinde sunduğu nitelikli sanat eğitimiyle eşdeğer kurumlar arasında kısa sürede üst çizgiye ulaşan Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, geride bıraktığı 3 yıl gibi kısa geçmişe rağmen ilk mezunlarını 2010-2011 öğretim yılı bahar döneminde veriyor. Endüstri Ürünleri Tasarımı, Görsel Sanatlar (Resim, Heykel, Seramik, Multimedia, Baskıresim), Grafik Sanatlar ve Grafik Tasarım, İç Mimarlık, Moda ve Tekstil Tasarımı olmak üzere beş lisans programı dışında da  Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde açılan ‘Sanat Kuramı ve Eleştiri' Yüksek Lisans Programı altında sanat ve tasarım eğitimleri veren Işık Üniveristesi Güzel Sanatlar Fakültesi şimdilerde 3 güzel etkinlik ile karşımıza çıkıyor.




Açılışını FMV Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Ekinci ve FMV Işık Üniversitesi GSF Dekan Vekili Prof. Dr. Ahmet Öner Gezgin tarafından 14 Haziran Pazartesi günü saat 18.30'da yapılan 2009-2010 Öğrenci Sergisi Ustalar ve Çıraklar Sergisi 2de Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin desen, iki ve üç boyutlu tasarım, temel fotografi, teknik çizim ve perspektif gibi derslere yönelik gelişim süreçlerini işaret eden çalışmalarının sergilenecek. Ayrıca sergide öğrencilerin yanı sıra Ahmet Öner Gezgin, Maria Sezer, Hasip Pektaş, Beril Anılanmert, Mustafa Pilevneli ve Seyyid Bozdoğan'ın da eserleri de görülebilecek.  Siz deGaleri Işık Teşvikiye' de gerçekleşecek olan  Işık Üniversitesi GSF akademisyenleri ve öğrencilerinin yıl boyu sürdürdüğü çalışmalara dair resim, heykel, seramik ve baskıresim gibi farklı dalların eserlerinden oluşan sergiyi gezip, görmek istiyorsanız 17 Ağustos 2010 tarihine kadar sergiyi  ziyaret edilebilirsiniz.




Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi' ndeki bir diğer güzel etkinlik ise 2009-2010 Öğrenci Sergisi.FMV Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), öğrencilerinin yıl boyunca eğitimleri içinde ürettikleri çalışmaları Galeri Işık İstanbul'da tüm kamuoyunun beğenisine sunuyor. 8 Ağustos 2010 tarihine kadar ziyaret edilebilecek " BİZ YAPTIK" başlıklı sergide, Endüstri Ürünleri Tasarımı, Görsel Sanatlar (Resim, Heykel, Seramik, Baskıresim), Grafik Sanatlar ve Grafik Tasarım, İç Mimarlık, Moda ve Tekstil Tasarımı bölümlerinde 1.,2. ve 3. sınıfta okumakta olan tüm öğrencilerin çalışmalarından örnekler yer alıyor. Her gün 10.00-19.00 saatleri arasında izlenebilen sergi, Galeri Işık İstanbul' da.




33. FISAE Uluslararası Ekslibris Kongresi ve Uluslararası Ekslibris Yarışması Işık Ünivrsitesi' nin bir diğer etkinliği. Feyziye Mektepleri Vakfı, Işık Üniversitesi ve İstanbul Ekslibris Derneği’nin organize ettiği 33. FISAE Uluslararası Ekslibris Kongresi ve Uluslararası Ekslibris Yarışmasının amacını amacı, Türkiye'nin ekslibris sanatında geldiği noktayı uluslararası platforma taşımak, ekslibris yoluyla ülkemizi, kültür ve sanatımızı yurt dışına tanıtmak, dünya ülkeleri arasında bir kültür köprüsü yaratmak, ekslibris sanatının yaygınlaşmasını sağlamak ve yaratıcılarını teşvik etmesini amaçlayan Işık Üniversitesi kongrede  40'a yakın ülkenin ekslibris sanatçıları ve koleksiyoncuları bir araya gelerek ekslibris değiş tokuşu yaparak, 25 - 29 Ağustos 2010 tarihlerinde Güzel Sanatlar Fakültesi’nde gerçekleşecek olan yarışma sergisi yanında dört önemli ekslibris koleksiyonunu da görme fırsatı sunuyor. Ayrıca detaylı bilgiler için www.istanbulekslibris.org sitesini ziyaret edebilir.

Hiç yorum yok: